top of page

Una vegada més arriba la diada de St. Jordi, el nostre patró. Un dia en el qual és típic regalar roses i llibres en senyal  d’amor i en el qual els més petits us  portaran una rosa elaborada per ells  mateixos.

Amb aquest motiu també us arriba un llibret on es pot veure l’evolució dels nostres alumnes i el treball fet pel professorat.

És una gran satisfacció veure com dia a dia, els infants van millorant en la seva formació.

Aquest curs, la motivació per llegir és un dels nostres objectius.

L’alumne que llegeix bé, comprèn, escriu i s’expressa millor. Aniria bé que aprofitéssiu aquesta ocasió per seure amb els vostres fills, per tal de llegir i comentar aquests escrits. Encara que les noves tecnologies avancen molt ràpidament, hi ha costums que són  insubstituïbles, com és aquesta. Per  això cal aprofitarla.

També seria bo que llegíssiu l’escrit del vostre fill/a, encara que no s’hagi publicat, ja que per a ell/ella té molt de valor, tant per l’estona que hi ha dedicat, com pel tema que ha escollit, les paraules, el seu significat, la part d’emoció que hi ha posat... Si hi dediqueu una mica del vostre temps, el seu treball es veurà recompensat, i  això l’animarà a esforçar-se la propera vegada. I regaleu als vostres fills un llibre adequat, d’aquesta manera s’adonaran que heu pensat en ells i que els coneixeu. Qualsevol ocasió és bona per demostrar-los que els  estimeu, i aquesta n’és un bona oportunitat.

Així que, animeu-vos, llegiu i feu llegir, i entre vosaltres i nosaltres aconseguirem estimular-los cap a la lectura com a plaer i com a font de coneixement.

Feliç dia de St Jordi, i que tingueu una bona lectura!

 

M.Dolors López i Carré, Directora

Clica sobre la imatge per accedir al llibre dels Jocs Florals i veure els textos dels nostres alumnes.

Ja sabeu que els cal·ligrames són poemes visuals en els que les paraules "dibuixen" o conformen un personatge, un animal o qualsevol objecte imaginable. El contingut del poema i la seua representació gràfica van a la par. Els cal·ligrames ens recorden que les paraules no sols es poden llegir, també es poden mirar. Tenen forma, color, textura...Així, a més de l'escriptura podem trobar molts cal·ligrames en la pintura; els dos arts es fonen. Des de Simmias de Rodas (segle III a.C.), passant per la cultura àrab, el seus fonaments més coneguts com són Apollinaire i Odilon Redon, fins els dissenys més actuals, els cal·ligrames sempre han agradat als xiquets i joves. Són poemes atraients.

Cal·ligrames

Clica per descarregar la fitxa de l'activitat

Un rei moro s'havia fet fort a l'inexpugnable castell de Siurana i no parava de fer guerra contra els cristians, que ja eren amos de tota la rodalia. La seva muller, anomenada Abdel Assia, era d'una bellesa sense parió, ornada amb totes les gràcies i tots els encants. En certa ocasió en què les forces mores estaven lluitant amb les del cristià Amat de Claramunt, senyor de Tarragona, la reina mora, que estava seguríssima que el seu castell era inexpugnable, donava un esplèndid banquet als seus cortesans i gent notable. La lluita era tan propera al castell, que des de la taula se sentia perfectament la fressa. En començar a trincar, una fletxa cristiana va caure enmig de la taula i produí un pànic terrible, puix que es van adonar que els cristians havien pres el castell. Tots van prendre les armes, però ja era tard, car els cristians ja eren al pati. 

 

La reina fou prou llesta per a muntar al seu cavall. Enmig de la confusió va escapar-se i es dirigí cap a la timba, seguida dels soldats cristians, els quals, en veure que la reina els fugia, corregueren per prendre-la. La reina, veient-se perduda i que anava a caure presonera, encarà el cavall devers l'abisme i es llançà daltabaix. Fou tal l'embranzida presa per la bèstia en escometre l'abisme, que deixà marcada a la roca viva de la vora la seva potada, que encara avui la gent del país ensenya. 

El salt de la Reina Mora

Proposta per treballar com fer-se preguntes durant la lectura d'un text.

Clica sobre el document per descarregar l'arxius que t'interessi.

Clica sobre el

go to link

del logotip de

l'activitat que t'interessa visitar

bottom of page